Weekendtur til Klosterheden Plantage

Weekendtur til Klosterheden Plantage

Med Toppur i Klosterheden

Årets tur til Klosterheden bød på for mit vedkommende på den første – men ikke sidste! – weekendtur med Toppur.

Hverken Susanne eller jeg havde været med på Toppurs tidligere tur til Klosterheden, og vi glædede os derfor meget til – sammen med vores heste Nero og Feykir – for første gang at opleve dette fantastiske område til hesteryg. For mit vedkommende var det også første gang, jeg deltog i en weekendtur i Toppur-regi.

Forventningsfulde kørte vi derfor fredag eftermiddag fra Dalgården i Them af sted mod Klosterheden, som vi sammen med 14 andre ”Toppur-kolleger” skulle udforske i løbet af weekenden.  Da vi ved 17.30-tiden ankom til Brødtrang, var de fleste andre allerede kommet, og en fællesfold – med ny ”legekammerater” – stod klar til Nero og Feykir, mens vi ryttere blev installeret under meget fine forhold.

Vejrudsigten lørdag lød lidt blandet – regnbyger m.m.m. – så alle mand M/K var vejr-og tøjmæssigt forberedt på lidt af hvert.  Efter en solid morgenmad var vi omkring kl. 9.30 klar til afgang med Louise som forrytter. Dagens tur bød på fantastisk smuk natur, bæverdæmninger og dejligt rideterræn med mulighed for gode lange tølt-/travstrækninger. Vejret artede sig pænt med kun få regnbyger undervejs, og frokosten med den medbragte madpakke blev indtaget i tørvejr.

Tilbage på Brødtrang stod den – efter omkring 25 km’s ridetur – på råhygge og afslapning med ild i brændeovnen og med efterfølgende dejlig (og rigelig!) aftensmad. Og selvfølgelig hygge i lange baner!!

Søndag var der igen afgang ved 9.30-tiden, denne gang med Sten og Pia Dora som forryttere. Turen på ca. 15 km gik denne gang igennem den vestlige del af Klosterheden – igen en dejlig tur med gode tøltstrækninger. Og ikke en dråbe regn!

Hjemme igen var det efter frokost tid til oprydning, (let!) rengøring af huset (rengøring inkluderet i prisen – vild luksus!), læsning af hestene og sidst – men ikke mindst – en gribende afsked med de andre Toppur-folk 🙂

Tak for en dejlig og velorganiseret tur – og på gensyn en anden gang!!

Pernille Rosborg og Feykir