Weekendtur til Klosterheden

Weekendtur til Klosterheden

Det var i Toppurs 45-tyvende år, at der udgik en befaling fra fru skovtursudvalgsformand om, at alle skulle drage ud mod vest, og mødes til hygge og rideture i Klosterheden.
Hver drog op fra sin by, og mødtes inden aftensmad fredag, hvor humøret allerede var i top, og den medbragte mad nogenlunde lige så god.
Hestene blev parkeret i deres rejsefolde, som heldigvis også kunne byde på lidt græs til ganen.


De 13 deltagere kunne let blive enige om, hvordan det praktiske for weekenden skulle afvikles, så de vise mænd m/k behøvede ikke at udstikke ordrer om, hvornår rideturen skulle starte lørdag, hvem der stod for opvask mv.
Således så man allerede kl 10 lørdag formiddag en række ædle gangere med deres (måske mindre ædle) ryttere i sadlen med næsen mod Klosterheden Plantage. Forrytter Pia Dora var blevet grundigt instrueret i, hvordan ruten var, og man må sige, at dette gik fantastisk. Turen på ca 25 km blev guidet med kyndig hånd.

Det er nu dejligt ude i Klosterheden. Der er både de store vidtstrakte arealer, hvor lyng og småtræer er, og hvor der kan holdes tissepause ved en gravhøj (nogle var blevet trængende).
Igennem skoven ad større og mindre veje gik det også fint – godt at Toppur er en klub med Alrid i baggagen, så vores heste klarer grene og rødder helt uden problemer. Ja selv mødet med et par friske store heste gik godt (for os).
Frokost og et dejligt hvil var ej heller at fornægte. Og det foregik endog på sammen sted, som den vanlige guide plejer at finde. Igen hatten af for vores nye guide.

Hjemme i lejren ventede vores allesammens superkok John med tapas og hjemmebagt brød, så da vi ankom ud på eftermiddagen var det bare at sætte sig ude i solen ved langbordet, og tage for sig af retterne, drikke kaffe, øl og diverse udformninger af mjød.

Aftensmaden bestod også af Johns kulinariske udfoldelser og med pandekager til dessert.
Snakken gik lysteligt over bordet – jeg tror alle nød, at vi igen kunne være sammen på normal vis, uden at holde afstand og opføre sig ordentligt.


Søndag stod vi op til noget, der kunne ligne en våd ridetur, men heldigvis ombestemte vejrguderne sig, og lod os få et par timer i sadlen uden regn. Her fik vi afprøvet mountainbike ruter (den samme flere gange) men også set en fiskehejre. Det blev vel også det eneste dyr vi så på turen, takket være islænderrytteres fantastiske evne til at så en sludder af med hinanden.

Vel tilbage ved lejren og efter en dejlig frokost brød alle op, og drog tilbage til hver deres by.


Tusind tak for en dejlig weekend. Rart at være afsted igen. Tak for god forplejning. Endnu engang en tur, som var vel tilrettelagt.
Hilsen Ulla