Trailerlæsningsaften

Trailerlæsningsaften

Onsdag d. 20. nov. var vi 14 forventningsfulde toppurrister, der mødtes på Skovfryd i håbet om blive klogere på trailerlæsningens forunderlige verden.

Line Bonde – adfærdstræner og behandler – skulle guide os igennem aftenen. Hun startede ud med teori omkring de faktorer, der gør sig gældende omkring en læsning. Vi var omkring hestens instinkter, vores adfærd og ikke mindst de fysiske rammer, der også kan have indflydelse på resultatet. Hun gjorde det også meget klart, at det er noget der skal trænes på lige fod med når vi ellers træner med vores hest. Vi kan ikke forvente, at en hest bare går i trailer. Der var en god dialog og mange gode spørgsmål og uden tvivl var vi godt rustede til nu at gå i ridehallen og se det i praksis.

Undertegnede havde stillet et æsel – læs hest der ikke vil læsses uden læssetov – til rådighed. Line fik hende i hænderne med rebgrime på og gik stille og roligt i gang med de små skridt op mod rampen. Det handlede meget om at rose ved mindste positive bevægelse og lade hesten komme væk fra rampen igen, selvom den havde gjort fremskridt. Rosen var bla. at komme væk fra traileren. Det blev skridt for skridt, men i løbet af ca. 20 min, så stod hesten i traileren… uden læssetov… Line arbejdede så videre med hende, så hesten selv gik op i traileren og man kunne læsse hende selv, hvor hun blev stående og man selv kunne ned og lukke bommen bag hende. Det lykkedes alt sammen på under en time… IMPONERENDE.

Efterfølgende stod jeg så for skud og blev udfordret i selv at skulle læsse mit æsel. Nu spadserede hun nærmest frivilligt med mig op i traileren og det lykkedes ligeledes at lade hende stå selv og lukke bommen bag. Det var næsten for godt til at være sandt. Ufatteligt, så lidt der skulle til, når man tænker på alle de forsøg, der har været, når hun ikke ville ud at køre.

En rigtig god og udbytterig aften og håber virkelig, der er mange, der har prøvet kunsten efter derhjemme.

Såfremt nogen skulle ønske yderligere arrangement med heste sammen med Line, så er vi klar på også at arrangere dette. Lad os endelig høre😊.

Mange hilsner
Dorte