Fastelavnstur 2020

Fastelavnstur 2020

Lørdag den 29.2. var vi 15 glade Toppurister, der mødtes til den årlige fastelavnstur. Denne gang havde vi valgt Birkegaarden med deres skønne terræn og fantastiske faciliteter som udgangspunkt.

Traditionen tro startede vi med en skovtur, hvor Diana fra Birkegaarden var vores kyndige guide. Vejrguderne var desværre ikke med os, og vi blev allesammen godt og grundigt våde og gennemblæste. Men selv om udsigten over Kalø slotsruin var reduceret til en grå plet i regnen var det nu alligevel en dejlig tur i det kuperede terræn.

Skovtur på Mols

Efter turen mødtes vi i ridehallen, hvor vi fik varmen med kaffe, te og wienerbrød (tja – fastelavnsboller kunne man desværre ikke længere få hos bageren). Og så var vi ellers klar til den traditionelle ringridning! Otte ryttere valgte at deltage, og allerede efter de første genenmløb havde Jens overtaget føringen. På trods af ihærdige forsøg af de andre ryttere, herunder et imponerende rodeo-indlæg af Iben, lykkes det dem ikke at indhente dette forspring. Jens blev derfor den klare vinder af ringridningen.
Kun to ryttere var klædt ud (kom så!), derfor valgte dommerpanelet at prisen for bedste udklædning gik til både Ulla (klovn) og Marion (tysk turist).

Efter al disse strabadser sluttede vi af med hjemmelavet suppe og hjemmebagt brød i rytterstuen.

Turens yngste deltager, Camilla på 12 år, skrev også et lille referat: “Jeg syntes det var en rigtig god tur, i nogle gode omgivelser. Det var en rigtig fin skov. Jeg syntes det var nogle fine steder vi travede, og det var ikke for meget eller for lidt. Turen var også en passende længde. Jeg syntes folk var rigtig gode til at tag hensyn til at Gloa kunne finde på at sparke. Det var selvfølgelig lidt øv hun var lidt sur, men det gjorde mig ikke sådan noget. Jeg syntes ringridning var en god ide, jeg havde bare ikke lyst efter Gloa havde være lidt sur på turen og lavede nogle små spring. Det var lidt øv Iben faldt af, men det var bare godt der ikke skete hende noget. Det var rigtig hyggeligt at man kunne komme ind i varmen og få en god suppe, og fastelavnsboller. Så tusind tak for en fed tur!”

Tak for et dejligt arrangement og tak til Birkegården!