Indendørs Mountain trail/ agility og foredrag med Helle Knudsen

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Indendørs Mountain trail/ agility og foredrag med Helle Knudsen

juni 15to8:00 am - 5:00 pm

Har du lyst til at prøve kræfter med Mountain Trail eller Agility?
Eller vil du gerne arbejde videre med nogle udfordringer du og din hest havde sidst på en trailbane eller på en bro på skovtur?

Vil du forbedre kommunikationen med din hest? Så vil jeg klart anbefale at du tilmelder dig en træningslektion med Helle Knudsen den 15.6.24.

Toppur tilbyder nu en træningslektion med Helle Knudsen fra den Hele Equipage og Djurs Horsepark i en indendørsudgave i ridehuset hos Tidselbjerg Hestecenter i Thorsø!

2 hold à 6 heste starter med en introduktion, der er tilpasset niveau og forviden og træner bagefter under kyndig vejledning af Helle på forskellige forhindringer. En træningslektion varer halvanden timer.

Efter træningen sætter vi hestene på fold, spiser vores medbragte frokost og har muligheden for at tilmelde os den anden fed aktivitet på denne spændende klubdag:

 

Foredrag om flokadfærd som det oversete parameter i din hests trivsel.

 

Er dine daglige heste-rutiner gode for din hests trivsel?

Hestens Flokinstinkt kan vi ikke slukke for – det er tilstede i alle situationer i dens liv, uanset om det er i stalden, på sygefold, i flok, i hestetraileren, eller på stævnepladsen.

Derfor er det et vigtigt parameter for dens trivsel, og selv små justeringer kan gøre en stor forskel, på både hestens og vores oplevelse og vores præstation sammen.

Til dette foredrag får du nyttig viden om hestenes naturlige adfærd og det giver dig indsigt i hvad dine daglige rutiner betyder for din hest, og du får masser af redskaber til at opdage hvor du evt. kan sætte ind for at foretage de små ændringer som kan betyde utrolig meget for din hest.

Helle Vestergård Knudsen har arbejdet med problemadfærd i mere end 20 år, drevet rideskole, opstaldning og stævneaktvitet de seneste 7 år, og igennem mange år, specialiseret sig i flokadfærd, og hestenes indbyrdes kommunikation, og i april 2023 besøgte hun de vilde Pottokaer i Spanien hos Etholog Lucy Rees.

Under foredraget fortæller Helle igennem videoer og snak, om sine (AHA!) oplevelser og hvordan dette kan bruges i hverdagen med vores tamheste.

Nogle af emnerne du vil møde til foredraget er

  • Kan vi bruge vildheste adfærd 1:1 med vores tamheste?
  • Kan alle tamheste gå i flok?
  • Hestenes flokstruktur
  • Rollefordeling i flokken
  • Hestenes interne opdragelse af unge heste
  • Hestenes interne kommunikation
  • Hingste adfærd – Kan en vallak bruges?
  • Naturlig adfærd som kan være tegn på stress ved vores tamheste!
  • Sådan kan du bruge din nye viden i din hverdag

Viden om hvordan vilde heste former sig i flokke, kan bruges når vi som mennesker skal skabe en stressfri hverdag for vores tamheste, og sammensætte vores flokke så homogent som muligt.

Foredraget giver gode redskaber til at forstå din hest og hesteflok uanset om du har 1-2 heste eller 30+, og du får håndgribelige værktøjer med hjem, som kan bruges i dagligdagen.
Foredraget afholdes med video materiale fra de vilde heste, og med god tid til spørgsmål fra deltagerne.

Læs mere på Flokadfærd.dk – og bliv allerede nu klogere på hestens adfærd, liv i flokke – og hvad du selv kan gøre.

Nærmere info og tilmeldingen kan snart findes på sporti!

Detaljer

Dato:
juni 15
Tidspunkt:
8:00 am - 5:00 pm
Begivenhed Kategori: