Weekendtur til Klosterheden

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Weekendtur til Klosterheden

September 27to4:00 pm - September 29to5:00 pm

Se Sporti

Vi gentager successen fra 2016 og arrangerer igen en weekendtur til et af Danmarks største skovområder, Klosterheden Plantage, som ligger i trekantsområdet mellem Lemvig, Struer og Holstebro. Landskabet er skabt af istidens smeltevand, så det er et temmelig fladt område.

Her er hede og smeltevandsdale foruden ældgamle ædelgraner og bøgeskov. Der er tale om et meget spændende naturområde, hvor de første bævere blev sat ud for flere år siden. I dag er der mere end 200 bævere i de vandløb, der løber gennem plantagen. Vi kommer forbi de steder, hvor de bygger dæmninger. Hvis vi er heldige, kan vi også se nogle af de mange dyrearter, fx krondyr. Endvidere kommer vi forbi en stor bronzealderhøj, flere gravhøje og en bunker fra krigens tid.

Der er anlagt mange ridestier, hvor der flere steder er små folde, bindebomme og vandingsmuligheder, så vi har gode forhold til at komme rundt i hele plantagen.

Vi har lejet ”Brødtrang”, et rigtig velindrettet og rummeligt hus med alle faciliteter. Der er 8 tdr. land til rådighed, så der er god plads til sætte folde op, såvel fælles- som separatfolde.

Vi mødes fredag mellem kl. 18 og 20, hvor hestene sættes på fold og vi indkvarteres. Foldene vil være gjort klar senest kl. 18 og I sørger selv for aftensmad. Dagen sluttes af med fælles kaffe-/tebord, hvor der orienteres om programmet for resten af turen.

Efter fælles morgenmad lørdag morgen, hvor vi smører madpakker til turen, sadler vi op og pakker saddeltaskerne med mad & drikke, grimer & grimeskafter og andre fornødenheder. Afgang ca. kl. 9.30. Denne dag rider vi 20-25 km. I et tempo, der vil passe alle. Tilbage på ”Brødtrang” ved 15.30-tiden slapper vi af med kaffe/te, kage og hvad man nu måtte foretrække. Herefter gør vi klar til fælles aftenmad.

Efter fælles morgenmad søndag sadler vi atter op med afgang kl. 10. Denne dag rider vi ca. 10-15 km, svarende til en ½-dagstur. Frokost spiser vi ude i naturen eller tilbage på ”Brødtrang”. Midt på eftermiddagen pakker vi sammen, tager foldene ned og endelig tager vi en tårevædet afsked og drager atter hjem.

Når tilmeldingerne er i hus udsendes en informationsskrivelse, der indeholder alle relevante oplysninger om turen. Heri vil vi ligeledes opdele jer i de hold, der får ansvaret for de forskellige måltider.

En forudsætning for fællestransporten er, at der mindst melder sig 5. Fællestransporten har plads til max. 7 heste.

Hold øje med tilmeldingen på Sporti.

Details

Start:
September 27to4:00 pm
End:
September 29to5:00 pm
Cost:
Se Sporti
Event Category:

Venue

Brødtrang
Vilhelmsborgvej 171, 7620 Lemvig, Denmark + Google Map