Turridning

Kommende arrangementer, Kategori Turridning
26
Okt
2019
Halvdagstur Gjern Bakker

26. oktober 2019 10:00

TBA

Årets sidste halvdagstur går til Gjern Bakker. Nærmere info følger.
27
Sep
2019
Weekendtur til Klosterheden

27. september 2019 16:00 - 29. september 2019 17:00

Brødtrang Vilhelmsborgvej 171, 7620 Lemvig, Denmark

Vi gentager successen fra 2016 og arrangerer igen en weekendtur til et af Danmarks største skovområder, Klosterheden Plantage, som ligger i trekantsområdet mellem Lemvig, Struer og Holstebro. Landskabet er skabt af istidens smeltevand, så det er et temmelig fladt område.

Her er hede og smeltevandsdale foruden ældgamle ædelgraner og bøgeskov. Der er tale om et meget spændende naturområde, hvor de første bævere blev sat ud for flere år siden. I dag er der mere end 200 bævere i de vandløb, der løber gennem plantagen. Vi kommer forbi de steder, hvor de bygger dæmninger. Hvis vi er heldige, kan vi også se nogle af de mange dyrearter, fx krondyr. Endvidere kommer vi forbi en stor bronzealderhøj, flere gravhøje og en bunker fra krigens tid.

Der er anlagt mange ridestier, hvor der flere steder er små folde, bindebomme og vandingsmuligheder, så vi har gode forhold til at komme rundt i hele plantagen. 

Vi har lejet ”Brødtrang”, et rigtig velindrettet og rummeligt hus med alle faciliteter. Der er 8 tdr. land til rådighed, så der er god plads til sætte folde op, såvel fælles- som separatfolde.

Vi mødes fredag mellem kl. 18 og 20, hvor hestene sættes på fold og vi indkvarteres. Foldene vil være gjort klar senest kl. 18 og I sørger selv for aftensmad. Dagen sluttes af med fælles kaffe-/tebord, hvor der orienteres om programmet for resten af turen.

Efter fælles morgenmad lørdag morgen, hvor vi smører madpakker til turen, sadler vi op og pakker saddeltaskerne med mad & drikke, grimer & grimeskafter og andre fornødenheder. Afgang ca. kl. 9.30. Denne dag rider vi 20-25 km. I et tempo, der vil passe alle. Tilbage på ”Brødtrang” ved 15.30-tiden slapper vi af med kaffe/te, kage og hvad man nu måtte foretrække. Herefter gør vi klar til fælles aftenmad. 

Efter fælles morgenmad søndag sadler vi atter op med afgang kl. 10. Denne dag rider vi ca. 10-15 km, svarende til en ½-dagstur. Frokost spiser vi ude i naturen eller tilbage på ”Brødtrang”. Midt på eftermiddagen pakker vi sammen, tager foldene ned og endelig tager vi en tårevædet afsked og drager atter hjem. 

Når tilmeldingerne er i hus udsendes en informationsskrivelse, der indeholder alle relevante oplysninger om turen. Heri vil vi ligeledes opdele jer i de hold, der får ansvaret for de forskellige måltider.

En forudsætning for fællestransporten er, at der mindst melder sig 5. Fællestransporten har plads til max. 7 heste.

Hold øje med tilmeldingen på Sporti.
25
Aug
2019
Heldagstur Katrinedal

25. august 2019 09:30

TBA

Heldagstur Katrinedal - nærmere info følger når vi kommer videre med planlægningen.
08
Jun
2019
Heldagstur Mols Bjerge

08. juni 2019 08:30

Agri Bavnehøj 8420 Knebel

I nationalpark Mols Bjerges 180 km2 store istidslandskab kan man opleve en fantastisk ridetur.

Nærmere info følger i takt med, at planlægningen skrider frem.
05
maj
2019
Ridetur i Marselisborg Skov og Fløjstrup Skov

05. maj 2019 10:00

Skovmøllen Skovmøllevej 51, 8270 Højbjerg, Denmark

Turen starter ved Skovmøllen i nærheden af Moesgaard Museum. Vi rider en sløjfe sydpå mod Fløjstrup og Mariendal. Terrænet er en blanding af små stier og brede grusstier, og vi er omgivet af smukke bøgetræer. Undervejs kommer vi ned til hestebadestranden, hvor der er mulighed for at dyppe fødderne.

Sløjfen fører os tilbage til Skovmøllen, hvor vi spiser vores medbragte madpakker.

Efter frokost rider vi en sløjfe nordpå nordpå i Marselisskoven, hvor stierne er smallere og terrænet mere kuperet. 
Alt i alt bliver det en tur på ca. 16 km. Vi holder korte pauser undervejs efter behov.

Vi deler skoven med løbere, mountainbikere m.fl., som vi skal tage hensyn til. Tempoet bliver derfor tilpasset efter behov.

Der er mulighed for at kun ride første halvdel af turen, hvis man f.eks. har en ung hest.

Husk madpakken og evt. vand og foder til hestene.

 

Flere oplysninger og tilmelding på Sporti.